חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת עלי גפן ואורז - הפיוזן האולטימטיבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוריד את הכובע !!!!! brללא מילים סופני
פשטידת עלי גפן ואורז - הפיוזן האולטימטיבי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מוריד את הכובע !!!!! brללא מילים סופני
הוראות הכנה
מרכיבים
כ-40 עלי גפן טריים שטופים, ללא גבעולים.
1 כוס אורז פרסי מבושל עם כוס וחצי מים.
1 עגבניה פרוסה דק.
1 כף עלי זעתר טרי קצוץ.
1 כף עלי בזיליקום קצוצים.
1 כרישה קצוצה דק.
1 שן שום קצוצה.
1 גזר קלוף ומגורד דק.
3 כפות גבינת פרמז'ן משובחת מגוררת דק.
מלח ופלפל שחור.
שמן זית.
להגשה: מיץ לימון ויוגורט.
אופן ההכנה
1.חולטים את העלים במים רותחים עם כפית מלח למשך דקה, מוציאים ושוטפים במים קרים.
מסננים ומניחים בצד.
אופן הכנת המילוי:
1.מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית ומאדים את הכרישה והשום. מוסיפים את הגזר ואת
עשבי התיבול ומבלשים עוד כדקה.
2.מערבבים את האורז המבושל עם התערובת המאודה, מוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים היטב
ומתבלים במלח ובפלפל.
(חשוב ביותר! חייבים לטעום את התערובת ולוודא שיש מספיק טעם ומלח, אחר-כך לא תהיה
אפשרות להמליח אותה שוב ולכן התערובת צריכה להיות מתובלת היטב!)
3.משמנים היטב בשמן זית כלי עגול חסין חום בקוטר של כ-20-22 סנטימטרים ומרפדים את
תחתיתו בעלי גפן כאשר הצד החלק של העלים מופנה לתחתית הכלי. מרפדים באותו אופן גם
את דפנות הכלי.
4.מוזגים כארבע כפות מתערובת האורז במרכז הכלי. משטחים את המילוי לשכבה בעובי של
כסנטימטר אחד ומכסים בשכבה של פרוסות עגבנייה. חוזרים על תהליך המילוי עד לסיום
הכמות (צריכות להתקבל שתי שכבות). מכסים את החלק העליון עם שארית העלים וקפלו
אותם פנימה.
5.מוסיפים חצי כוס מים לכלי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך שעה
בחום של 160 מעלות צלזיוס. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים את החום
ל-200 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות.
6.בתום האפייה מוציאים את התבנית ומניחים לה להתקרר מעט. מניחים צלחת גדולה שמכסה
את הכלי והופכים עליה את הפשטידה במהירות. מטפטפים מעט מיץ לימון ומגישים עם
יוגורט קר, או בליווי דגים.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור: שף דוד בן יתח
שתף את המתכון