הוראות הכנה
מרכיבים
כ-40 עלי גפן טריים שטופים, ללא גבעולים.
1 כוס אורז פרסי מבושל עם כוס וחצי מים.
1 עגבניה פרוסה דק.
1 כף עלי זעתר טרי קצוץ.
1 כף עלי בזיליקום קצוצים.
1 כרישה קצוצה דק.
1 שן שום קצוצה.
1 גזר קלוף ומגורד דק.
3 כפות גבינת פרמז'ן משובחת מגוררת דק.
מלח ופלפל שחור.
שמן זית.
להגשה: מיץ לימון ויוגורט.
אופן ההכנה
1.חולטים את העלים במים רותחים עם כפית מלח למשך דקה, מוציאים ושוטפים במים קרים.
מסננים ומניחים בצד.
אופן הכנת המילוי:
1.מחממים מחבת עם 2-3 כפות שמן זית ומאדים את הכרישה והשום. מוסיפים את הגזר ואת
עשבי התיבול ומבלשים עוד כדקה.
2.מערבבים את האורז המבושל עם התערובת המאודה, מוסיפים את הפרמז'ן, מערבבים היטב
ומתבלים במלח ובפלפל.
(חשוב ביותר! חייבים לטעום את התערובת ולוודא שיש מספיק טעם ומלח, אחר-כך לא תהיה
אפשרות להמליח אותה שוב ולכן התערובת צריכה להיות מתובלת היטב!)
3.משמנים היטב בשמן זית כלי עגול חסין חום בקוטר של כ-20-22 סנטימטרים ומרפדים את
תחתיתו בעלי גפן כאשר הצד החלק של העלים מופנה לתחתית הכלי. מרפדים באותו אופן גם
את דפנות הכלי.
4.מוזגים כארבע כפות מתערובת האורז במרכז הכלי. משטחים את המילוי לשכבה בעובי של
כסנטימטר אחד ומכסים בשכבה של פרוסות עגבנייה. חוזרים על תהליך המילוי עד לסיום
הכמות (צריכות להתקבל שתי שכבות). מכסים את החלק העליון עם שארית העלים וקפלו
אותם פנימה.
5.מוסיפים חצי כוס מים לכלי, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור למשך שעה
בחום של 160 מעלות צלזיוס. לאחר מכן מסירים את נייר האלומיניום, מגבירים את החום
ל-200 מעלות ואופים עוד כ-20 דקות.
6.בתום האפייה מוציאים את התבנית ומניחים לה להתקרר מעט. מניחים צלחת גדולה שמכסה
את הכלי והופכים עליה את הפשטידה במהירות. מטפטפים מעט מיץ לימון ומגישים עם
יוגורט קר, או בליווי דגים.
מגיש:
מקור: שף דוד בן יתח
שתף את המתכון
