חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


פשטידת תפוחי אדמה ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים!! brכדאי לכםם!!
פשטידת תפוחי אדמה ובשר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

טעים!! brכדאי לכםם!!
הוראות הכנה
מרכיבים
לתערובת תפוחי האדמה-
1 ק"ג תפוחי אדמה
6 ביצים
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר/טחון
מלח ופלפל לפי הטעם
למלית הבשר-
שמן לטיגון
2 בצלים גדולים, קצוצים דק.
100 גרם שקדים קלופים וקצוצים (אפשר גם בלי)
750 גרם בשר בקר טחון
100 גרם צימוקי סולטנינה (אפשר גם בלי)
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 ביצה
שמן לשימון התבנית
תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ
אופן ההכנה
1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שיתרכחו. קולפים ומועכים למחית חלקה. מניחים להצטנן מעט. מוסיפים למחית את ביצים ואגוז המוסקט ומתבלים במלח ופלפל. שומרים בצד.
2. מחממים את התנור לחום בינוני.
3. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שישחים. מפוררים במזלג במשך הטיגון.
4. מוסיפים את השקדים, הצימוקים ואגוז המוסקט ומטגנים כ-12 דקות. מסירים מן האש, מתבלים במלח ופלפל ומצננים מעט. מוסיפים את הביצה ובוחשים היטב.
5. משמנים את התבנית ומשטחים בתחתיתה מחצית מתערובת תפוחי האדמה. שמים על תפוחי האדמה את תערובת הבשר ומחסים ביתרת תפוחי האדמה.
6. אופים 45 דקות.
מגיש: D.S.K
מקור: פשטידות/קובי בר
שתף את המתכון