חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר בבירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו צלי בקר הנקרא בשמו הלועזי: Punta de Cadera a la cerveza ומאופיין עם המטבח האקוודוריאני
צלי בקר בבירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו צלי בקר הנקרא בשמו הלועזי: Punta de Cadera a la cerveza ומאופיין עם המטבח האקוודוריאני
הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם צלי בקר שלם (הכוונה לא לחתוך לסטייקים אלא להשאירו שלם)
5 כפות קמח
2 כפות שמן
2 בצלים חתוכים גס
2 שיניי שום כתושות
1.5 כוסות בירה לבנה
1/4 כוס מרק עוף צח
2 גזרים מקולפים וחתוכים לפרוסות
1/4 כף אגוזים קלויים וטחונים
1/2 כפית סוכר
3 כפות רסק עגבניות
2 כפיות חומץ
1 עלה דפנה
2 סלסלאות פטריות שמפניון טריות (לא הכרחי)
אופן ההכנה
את הפטריות יש לשטוף ולסנן היטב מנוזלים. בינתיים מערבבים 3 כפות קמח עם מלח ופלפל ומצפים את הבשר מכל צדדיו ומטגנים קלות ל"סגירה" ומניחים בתבנית פיירקס או תבנית רגילה. באותה מחבת שטיגנו בה את הבשר אנו מטגנים את הבצל והשום עד להזהבה לאחר מכן מוסיפים את 2 כפות הקמח הנותרות וממשיכים לבשל עוד בערך כדקה ואז מוסיפים את הבירה ואת המרק בהדרגה תוך כדי ערבוב ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הפיטריות. יוצקים את הרוטב על הבשר ומכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה כשעה וחצי עד שעתיים. לאחר מכן מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים מעל את הפטריות עוטפים שוב בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עוד כשעה נוספת. בגמר האפייה יש להמתין כ-5 עד 10 דקות עד שהבשר יגיר את נוזליו ורק אז לחתוך את הבשר לפרוסות דקות.
מגיש: m73
מקור: אקוודור
שתף את המתכון