חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי בקר ביין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צלי בקר ביין
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ
2 גבעולי כרישה פרוסים (חלק לבן בלבד)
2 גזרים פרוסים
1 שורש סלרי פרוס
3 שורשי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 בקבוק יין אדום יבש
קמח
מלח ופלפל שחור טחון טרי
שמן זית לטיגון
2 כוסות מרק עוף
צרור טימין
אופן ההכנה
מניחים את הבשר בכלי גדול. מניחים עליו את הירקות, עלי הדפנה וגרגרי הפלפל. יוצקים את היין, מכסים ומשהים במקרר ל-8 שעות לפחות עד 24 שעות. מוציאים את נתחי הבשר ומייבשים עם מגבת נייר. מסננים ושומרים את היין בנפרד ואת הירקות בנפרד. מתבלים קמח במלח ופלפל ומצפים את קוביות הבקר. מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים את קוביות עד להזהבה נאה. מוציאים מהסיר ושומרים בצד. מוסיפים לסיר את הירקות מהמשרה ומטגנים להזהבה נאה. יוצקים את המרק ואת היין, מוסיפים צרור טימין ומחזירים את הבקר לסיר. מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.מבשלים כשעתיים, עד שהבקר רך והרוטב מצטמצם. במידת הצורך מסירים את המכסה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
מגישים חם עם אורז או פירה.
מגיש: dylam
מקור: אורלי פלאי רובינשטיין - על השולחן
שתף את המתכון