הוראות הכנה
מרכיבים
ראש שום גדול, קלוף מחולק לשיניים וקלוף
1 ק"ג פילה מדומה
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון
4 בצלים, חתוכים לפלחים
1 ראש סלרי, קלוף וחתוך לשמיניות
2 ראשי לפת, קלופים וחתוכים לשמיניות
2 גזרים, קלופים ופרוסים
2 גבעולי כרישה, פרוסים לטבעות עבות (החלק הלבן בלבד)
½ בקבוק יין לבן יבש
2-3 ענפי רוזמרין
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
אופן ההכנה
1. חוצים 6 שיני שום לאורכן. בעזרת סכין קטנה יוצרים חריצים בכמה מקומות בנתח הבשר ותוקעים בהם את שיני השום.
2. מעסים את הנתח בתערובת של פלפל ומלח.
3. מחממים שמן בסיר רחב וכבד ומטגנים תוך כדי ערבוב את כל הירקות, מלבד תפוחי האדמה ,כ- 5 דקות. מוציאים ושומרים בצד.
4. מוסיפים, עוד שמן אם יש צורך, ומשחימים היטב את נתח הבשר מכל צדדיו. מוסיפים את הירקות, מתבלים, מוסיפים כוס יין ואת הרוזמרין. מביאים לרתיחה.
5. מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים. את שאר היין מוסיפים במהלך הבישול. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים.
6. כחצי שעה לפני סיום הבישול מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים מאוד.
7. מגישים את הצלי חם, עם הירקות. אפשר גם להגיש קר- ללא הירקות, עם לחם, חרדל ומלפפון חמוץ.
מגיש:
מקור: סמבירא
שתף את המתכון
