הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר טלה לצלי חתוך לקוביות
שמן זית
פלפל שחור גרוס
2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
8 שיני שום קלופות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
1 דלורית חתוכה לקוביות
1 כף כמון
1 כף קארי
1 גבעול בזיליקום
2 כוסות גרגירי חומוס קפוא ומופשר
מלח
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח לחום בינוני-גבוה.
2. מפלפלים את הבשר וסוגרים את הנתחים כ-5 דקות כל צד, עד שמשחימים. מוציאים לצלחת.
3. מטגנים בצל, שום, דלעת, דלורית, כמון, קארי ובזיליקום באותו סיר כ-5 דקות. מוסיפים מים עד שלושה רבעים מגובה הסיר ומביאים לרתיחה. מגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ.
4. מחזירים את הבשר ואת המיצים שנותרו בצלחת לסיר ומוסיפים חומוס. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים, עד להתרככות הבשר. כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.
5. מוסיפים מלח ומגישים.
* אפשר לקשט בבזיליקום טרי ויוגורט למי שאינם שומרים כשרות.
מגיש:
מקור: שיר הלפרן, על השולחן
שתף את המתכון
