חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


צלי טלה בקארי ודלורית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתאים לארוחת צהריים של חג ואי אפשר שלא לאכול את המנה הזו עם הקוסקוס.
צלי טלה בקארי ודלורית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתאים לארוחת צהריים של חג ואי אפשר שלא לאכול את המנה הזו עם הקוסקוס.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר טלה לצלי חתוך לקוביות
שמן זית
פלפל שחור גרוס
2 בצלים אדומים חתוכים לרבעים
8 שיני שום קלופות
2 כוסות דלעת חתוכה לקוביות
1 דלורית חתוכה לקוביות
1 כף כמון
1 כף קארי
1 גבעול בזיליקום
2 כוסות גרגירי חומוס קפוא ומופשר
מלח
אופן ההכנה
1. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח לחום בינוני-גבוה.
2. מפלפלים את הבשר וסוגרים את הנתחים כ-5 דקות כל צד, עד שמשחימים. מוציאים לצלחת.
3. מטגנים בצל, שום, דלעת, דלורית, כמון, קארי ובזיליקום באותו סיר כ-5 דקות. מוסיפים מים עד שלושה רבעים מגובה הסיר ומביאים לרתיחה. מגרדים את המשקעים בעזרת כף עץ.
4. מחזירים את הבשר ואת המיצים שנותרו בצלחת לסיר ומוסיפים חומוס. מכסים ומבשלים על חום נמוך כשעתיים, עד להתרככות הבשר. כל חצי שעה מרטיבים את הבשר בנוזלים.
5. מוסיפים מלח ומגישים.
* אפשר לקשט בבזיליקום טרי ויוגורט למי שאינם שומרים כשרות.
מגיש: יוסף ל
מקור: שיר הלפרן, על השולחן
שתף את המתכון