הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קורקבני הודו
1 בצל יבש פרוס לפרוסות
5 תפוא"ד מזן דזירה (הכתומים) קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
4 גזרים מקולפים וחתוכים לטבעות
1 כפית מלח (לודא שהקורקבנים לא הגיעו מומלחים)
1.5 כפיות פלפל שחור גרוס עבה
4 שיני שום מעוכות
1.5 כפיות כמון
1/2 כף פפריקה חריפה (ניתן פפריקה אדומה לא חריפה)
קמצוץ ציפורן טחונה
אופן ההכנה
1. מנקים היטב את הקורקבנים וחותכים לקוביות 2X2
2. בסיר לחץ או סיר נירוסטה עם רבע כוס שמן תירס מטגנים את הבצל והקורקבנים
עד שחמת הקורקבנים.
3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ 2 דקות.
4. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ועוד חצי כוס מים
5. מביאים לרתיחה (אוספים עם כף את הקצף שעלה)
6. בסיר לחץ אוטמים את הסיר ומנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כשעה
בסיר רגיל מכסים ומנמיכים את האש לבינונית נמוכה ל כ- שעתיים או עד שהקורקבנים רכים.
7. מסירים את המכסה ומכניסים פנימה את תפוחי האדמה והגזר ומבשלים כ 25 דקות
תוך צימצום הנוזלים
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
