הוראות הכנה
מרכיבים
חצי פרפר הודו חתוך לרוחבו
למילוי בשר ושזיפים -
¼ ק"ג בשר טחון
1 ביצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל
2 שני שום מעוכות
בצל קצוץ מטוגן במעט שמן
1 כוס שזיפים יבשים ללא גלעין
1 גמבה גדולה חתוכה לרצועות
50 ג"ר צנוברים קלויים
לימון
2 כפות פירורי-לחם
אופן ההכנה
אופן ההכנה
1.חותכים את הלימון ומורחים איתו את פנים הבשר ואת החוץ.
2.בקערה מערבבים בשר-טחון + פטרוזיליה + תבלינים + גמבה + פירורי-לחם + בצל +
שזיפים+ביצה.
3.ממלאים וסוגרים בתפירה. לעצלנים עם קיססמי שיניים או קשירה בחוט שפגט
4.בסיר עם מעט שמן מטגנים בצל פרוס מניחים את הרולדה ומגנים עד הזהבה מכל
צדדיה מוסיפים לסיר מספר שזיפים מיובשים (נוספים) ניתן להוסיף כמה תפודים
5.מוסיפים מים עד כיסוי מלח פלפל מעט סוכר דמררה מביאים לרתיחה
6. מנמיכים את האש ומבשלים כ 45 דקות ללא מיכסה כדי לצמצם נוזלים.
מגיש:
מקור: אלדד או יגאל
שתף את המתכון
