חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדאיף חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדאיף חלבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילו אטריות קדאיף
200 גרם חלבה מוקצפת (ידועה גם בשם חלבה "שערות")
50 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים גס
50 גרם זרעי שומשום
200 גרם מחמאה (אם רוצים לעשות את זה חלבי ניתן להשתמש ב- חמאה)
½ ליטר סירופ מתובל
לסירופ המתובל:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
½ כפית זרעי אניס
מקל קינמון
½ כפית פלפל אנגלי שלם
ענף טימין
אופן ההכנה
להכנת הסירופ:
מבשלים את כל המרכיבים יחד עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות נוספות מרגע הרתיחה, מקררים ומסננים.
להכנת הקדאיף:
מרפדים תבנית סיליקון בשכבה דחוסה של אטריות קדאיף (בערך בעובי של 1 ס"מ), מפזרים מעל חצי כפית שברי פיסטוק ושתי כפות חלבה מוקצפת. מכסים בשכבה נוספת של אטריות ובוזקים מעל מחמאה מומסת (בערך כ- 20 גרם). (ההכנה היא עבור תבנית סיליקון שקעים, בכל אחד מהשקעים יש לחזור על הפעולה הנ"ל, אם אין תבנית שקעים מסיליקון ניתן להשתמש בתבנית שקעים רגילה, רצוי לרפד את תחתית כל שקע בעיגול משומן של נייר אפייה להקל על הוצאת הקדאיף המוכן)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 8-9 דקות. מסננים את השומן ויוצקים מעל את הסירופ המתובל שהכנו קודם.
מגישים הפוך על הצלחת לצד פירות יער ועלי נענע
מגיש: m73
מקור: שף גיא פרץ למסעדת גספאצ'ו
שתף את המתכון