הוראות הכנה
מרכיבים
½ קילו אטריות קדאיף
200 גרם חלבה מוקצפת (ידועה גם בשם חלבה "שערות")
50 גרם פיסטוקים קלופים קצוצים גס
50 גרם זרעי שומשום
200 גרם מחמאה (אם רוצים לעשות את זה חלבי ניתן להשתמש ב- חמאה)
½ ליטר סירופ מתובל
לסירופ המתובל:
1 כוס סוכר
2 כוסות מים
½ כפית זרעי אניס
מקל קינמון
½ כפית פלפל אנגלי שלם
ענף טימין
אופן ההכנה
להכנת הסירופ:
מבשלים את כל המרכיבים יחד עד לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות נוספות מרגע הרתיחה, מקררים ומסננים.
להכנת הקדאיף:
מרפדים תבנית סיליקון בשכבה דחוסה של אטריות קדאיף (בערך בעובי של 1 ס"מ), מפזרים מעל חצי כפית שברי פיסטוק ושתי כפות חלבה מוקצפת. מכסים בשכבה נוספת של אטריות ובוזקים מעל מחמאה מומסת (בערך כ- 20 גרם). (ההכנה היא עבור תבנית סיליקון שקעים, בכל אחד מהשקעים יש לחזור על הפעולה הנ"ל, אם אין תבנית שקעים מסיליקון ניתן להשתמש בתבנית שקעים רגילה, רצוי לרפד את תחתית כל שקע בעיגול משומן של נייר אפייה להקל על הוצאת הקדאיף המוכן)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 8-9 דקות. מסננים את השומן ויוצקים מעל את הסירופ המתובל שהכנו קודם.
מגישים הפוך על הצלחת לצד פירות יער ועלי נענע
מגיש:
מקור: שף גיא פרץ למסעדת גספאצ'ו
שתף את המתכון
