הוראות הכנה
מרכיבים
6 שוקי אווז נקיות
100 גרם סוכר חום
מיץ מחצי לימון
4 כפות חומץ שרי או חומץ יין אדום
קליפה מגוררת משלוש קלמנטינות
1 כוס יין רוזה
2 מקלות קינמון
3 שיני שום
3 כוסות ציר עוף
5 קלמנטינות שטופות וחצויות
חומץ בלסמי לפי הטעם
אופן ההכנה
מנקים את שוקי האווז מעודפי שומן בעזרת סכין חדה. חורצים את העור בדוגמת שתי וערב ומשחימים במחבת צלייה. מחממים בסיר סוכר חום ומיץ לימון עם שתי כפות מים עד לקבלת קרמל. מוסיפים חומץ, מבשלים שתי דקות ומוסיפים מיץ קלמנטינות. מכניסים את שוקי האווז לקרמל, יוצקים יין ומקלות קינמון, שום וצרור בד עם קליפות הקלמנטינות. יוצקים ציר לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה קלה עם מכסה סגור כשלוש שעות עד לריכוך הבשר. אחרי שעה של בישול מוציאים בעזרת מצקת חצי כוס מנוזלי הבישול לסיר אחר ומבשלים בו את חצאי הקלמנטינות כשעה (מוסיפים מים במידת הצורך). מניחים בצד עד להגשה. כאשר הבשר מוכן, מוציאים את צרור קליפות הקלמנטינות, מצננים ומסירים את השומן שנקרש.
לפני ההגשה מחממים, מזליפים מעט חומץ בלסמי ומגישים עם חצאי הקלמנטינות המבושלות.
מגיש:
מקור: שף מיכל מוזס
שתף את המתכון
