הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 ק"ג אסאדו חתוך לנתחים לפי העצם
1 כרוב קטן חתוך גס
750 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס
2 בצלים פרוסים גס
3 שיני שום פרוסים גס
1 כפית רוטב סויה
1.5 כוסות מים
שמן זית
1 ענף רוזמרין
מלח גס
אופן ההכנה
מניחים את נתחי האסאדו בתבנית צלייה. מזליפים מעל שמן זית. מפזרים מלח גס ואת העלים מענף הרוזמרין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כחצי שעה. מוציאים ומניחים בצד.
בסיר כבד מחממים מעט שמן זית. מטגנים את הבצל להשחמה. מוסיפים את השום והארטישוק הירושלמי ומערבבים היטב יחד כשתי דקות. מוסיפים את הבשר ומערבבים. מוסיפים את הנוזלים מתבנית האפייה ביחד עם המים והסויה ומערבבים. מוסיפים את הכרוב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים לבישול של כשעתיים וחצי.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
