הוראות הכנה
מרכיבים
4 כרעיים של עוף טרי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
½ כפית כורכום
½ כוס קמח לקימוח
1/3 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
4 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
2 פקעות שומר חתוכות לאורך
1 ¼ כוסות יין לבן יבש
300 גרם אפונה קפואה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
1. מתבלים את הכרעיים במלח, פלפל וכורכום. מקמחים משני הצדדים ומנערים מעודפי קמח.
2. בסיר כבד מחממים מחצית מכמות שמן הזית ומטגנים את הכרעיים משני הצדדים עד שיזהיבו. מעבירים לצלחת.
3. מוסיפים לסיר את יתרת השמן, הבצל, הסלרי והגזר ומטגנים 6 דקות. מחזירים את העוף לסיר, מוסיפים את השומר, יוצקים את היין ומביאים לרתיחה.
4. מכסים ומבשלים על אש נמוכה שעה ורבע.
5. מוסיפים לסיר את האפונה, מכסים ומבשלים על אש בינונית 20 דקות נוספות. טועמים ומשפרים תיבול. מגישים חם, בעיטור פטרוזיליה קצוצה.
מגיש:
מקור: מתוך הספר הכל בסיר אחד, מאת בני סיידא
שתף את המתכון
