חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קדירת קצבים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קדירת קצבים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח בקר במשקל של עד 3 ק"ג (פלש פילה, פוליקה, שייטל, כתף)
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
10 שיני שום קלופות
½ ליטר יין אדום
½ ליטר ציר בקר חם
1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות
1 חבילת פטריות שמפיניון
½ כפית גרגרי קימל
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים היטב בסיר את הבשר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ומטגנים באותו סיר את הבצל, הגזר והשום. במקביל, מרתיחים בסיר נפרד את היין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקימל. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים עליו את היין הרותח ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה. מוציאים את הבשר, פורסים אותו ומחזירים לסיר עם הנוזלים. מכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.
לפני ההגשה מחממים את הסיר, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם. בסוף הבישול מפזרים פרוסות פטריות שמפיניון מעל.
מגיש: dylam
מקור: משה גלקופ ומוטי חי מהבשרים של זלמן
שתף את המתכון