הוראות הכנה
מרכיבים
1 נתח בקר במשקל של עד 3 ק"ג (פלש פילה, פוליקה, שייטל, כתף)
4 בצלים קצוצים גס
4 גזרים חתוכים לפרוסות עבות
5 עלי דפנה
1 כפית פלפל אנגלי שלם
10 שיני שום קלופות
½ ליטר יין אדום
½ ליטר ציר בקר חם
1 חבילת פטריות פורצ'יני מיובשות
1 חבילת פטריות שמפיניון
½ כפית גרגרי קימל
1 כף פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים היטב בסיר את הבשר מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ומטגנים באותו סיר את הבצל, הגזר והשום. במקביל, מרתיחים בסיר נפרד את היין, עלי הדפנה, הפלפל האנגלי והקימל. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים עליו את היין הרותח ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים בסיר מכוסה. מוציאים את הבשר, פורסים אותו ומחזירים לסיר עם הנוזלים. מכניסים למקרר ל-24 שעות לפחות.
לפני ההגשה מחממים את הסיר, מוסיפים את פטריות הפורצ'יני ומתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל לפי הטעם. בסוף הבישול מפזרים פרוסות פטריות שמפיניון מעל.
מגיש:
מקור: משה גלקופ ומוטי חי מהבשרים של זלמן
שתף את המתכון
