הוראות הכנה
מרכיבים
6 יחידות אוסובוקו טלה או כל בשר המיועד לתבשיל ארוך
6 כפות שמן זית
8 שיני שום שלמות
1 שורש סלרי
2 שורשי פטרוזיליה
1 בצל סגול גדול
3 פרוסות גסות של בטטה
4 גזרים ארוכים
2 מקלות כרישה
1 חופן קוסברה
1 חופן פטרוזיליה
1 בקבוקי יין אדום
1 כפית פלפל שחור גרוס עבה
1 כפית כורכום
1כפית קימל
1כף פפריקה מתוקה
כפית מלח גס
אופן ההכנה
1.מחממים שמן זית בתוך סיר רחב וגדול. מתבלים את הבשר בקמח מלח גס ופלפל, צולים
את הבשר מכל צדדיו עד הזהבה ומוציאים מהסיר.
2.כותשים או קולים היטב את כל התבלינים היבשים ומוסיפים את רסק העגבניות מבשלים כ 2 דקות נוספות ומוסיפים את כל הירקות, את היין ועוד כוס מים. מוסיפים את פטרוזיליה
והקוסברה ומבשלים על אש נמוכה מרגע הרתיחה למשך 3 שעות.
3.מעבירים את הבשר והירקות לתבנית ומעבירים לתנור שחומם ל 110°c.
4.מעבירים את ציר האוסובוקו לסיר קטן ומצמצמים לרוטב.
5.מוציאים מהתנור ומסדרים בשכבות בשר ירקות שורש בשר
בתאבון!
מגיש:
מקור: השף שגב משה
שתף את המתכון
