הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות
4 בצלים קצוצים גס
100 גרם שזיפים שחורים מיובשים
100 גרם שקדים מולבנים
כוס חתיכות אננס משומרות [ מקופסת שימורים ]
4 כפות דבש
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
מים
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל בשמן על אש בינונית עד למצב שקוף, מנמיכים את האש ומבשלים כ 45 דקות עד שהבצל בצבע זהוב עמוק. מוסיפים את הדבש והקינמון, בוחשים היטב ומורידים מהאש.
בסיר כבד מטגנים את קוביות הבשר במעט שמן עד הזהבה, מוסיפים מלח ופלפל שחור וחצי כוס מים ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, תוך בחישה ,מידי פעם. מוסיפים את הבצל , השזיפים והאננס. מכסים ומבשלים כ- חצי שעה על אש נמוכה. מסירים מהאש, מפזרים מעל שקדים ומגישים עם אורז לבן .
מגיש:
מקור: משפחתי
שתף את המתכון
