הוראות הכנה
מרכיבים
לרוטב עגבניות קטיפתי :
1 בצל קצוץ דקיק
1 גזר קצוץ דקיק
1 גבעול סלרי קצוץ דקיק
1 בקבוק עגבניות מרוסקות "cirio" ניתן למצוא בטיב טעם ובמרכולים, הוא גם אורגני וגם טעים
1 קרטונית שמנת מתוקה
1 קופסה של כדורי מוצרלה קטנים של גד
100-200 ג"ר שינקן מעושן בחתיכה אחת (אפשר גם בלי הבשר למי שמעדיף לוותר)
1/2 כוס גבינת פארמיגיאנו מגוררת
1 חבילה של מקרוני* ענקיים
אופן ההכנה
1. בסיר מאדים את הירקות במעט חמאה או שמן זית לשקיפות.
2.חותכים את השינקן לקוביות קטנות. ומוסיפים לירקות המאודים.
3.להוסיף את כל בקבוק העגבניות המרוסקות ועוד רבע מהבקבוק מים לבשל את הרוטב עד שיסמיך וטעמו יתרכז. לתבל במלח ומעט פלפל ומעט גרד אגוז מוסקט.
4.להוסיף את השמנת המתוקה ולערבב. לבשל עוד כמה דקות מבלי להגיע לרתיחה חזקה.
5. בסיר עם כפית מלח לבשל את המקרוני אל דנטה. לסנן היטב.
6. למזוג את המקרוני לקערם הגשה חסינת אש שטובה לאפיה בתנור.
7.מערבבים את המקרוני עם הרוטב. ומניחים מעל את כדורי המוצרלה על קדירת המקרוני.
8.אופים בתנור עד שהגבינה מותכת והקדירה מזהיבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
