הוראות הכנה
מרכיבים
500-גרם בצק עלים מרודד
2-שמנת מתוקה
4-כפות פודינג וניל
6-כפות אבקת סוכר
מעט קמח
מעט שמן לטיגון
18יח'-קונכיות מתכת
אופן ההכנה
לקמח משטח עבודה ולפתוח בצק עלים מופשר כמעט לגמרי.
לרדד עוד מעט ולחתוך בעזרת סכין רצועות ארוכות ברוחב של 2ס"מ כל אחת.
לרפד תבנית גדולה ושטוחה בנייר אפיה.
לשמן קונכיות היטב וללפף עליהם מהקצה הצר כלפי מעלה במשיכת הבצק בעדינות, להזהר לא לקרוע את רצועת הבצק.
להניח בתבנית אפיה ולאפות בתנור מחומם ל 200°c במשך 10-12 דקות,לשחרר בתנועה סיבובית עדינה ולשחרר את הקונכיה, לצנן.
להקציף שמנת מתוקה עם הפודינג ,בקערת מערבל ורק 4-כפות אבקת סוכר, לקרם יציב.
למלא בעזרת כפית, או שק זילוף, קונכיות בקרם ולפזר מעל אבקת סוכר.
לאחסן במקרר מכוסה היטב.
מגיש:
מקור: גרוזיני
שתף את המתכון
