הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג תות שדה
2 תפוחי עץ מסוג גרנד
מיץ מלימון אחד
¼ כוס מים
ממתיק מלאכותי נוזלי או באבקה, השווה ל 25 כפיות סוכר
250 מ"ל מים
7 גרם ג'לטין (½ שקית) + ¼ כוס מים רותחים
אופן ההכנה
שוטפים את התותים ומורידים את העוקצים או מגלענים את השזיפים, וחותכים כל שזיף ל- 4.
את התותים רצוי להשאיר שלמים, כדי שיישארו חתיכות פרי בריבה.
מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות.
שמים בסיר את הפירות בתוספת מיץ הלימון והמים.
מבשלים על אש קטנה במשך כ 20 עד 30 דקות או עד שהפירות רכים מאוד. מועכים את הפירות מעט, כך שנוצרת מחית המכילה חתיכות פרי.
אם משתמשים באבקת ממתיק, ממיסים במעט מים רותחים, ומוסיפים לסיר. ממתיק נוזלי מוסיפים כמו שהוא.
מביאים לרתיחה ומורידים מהאש.
מערבבים בכוס נפרדת ¼ כוס מים רותחים עם הג'לטין.
מוסיפים לסיר.
מערבבים היטב.
מעבירים לצנצנות נקיות.
מצננים.
סוגרים ומאחסנים במקרר.
מגיש:
מקור: ליאורה חוברה
שתף את המתכון
