הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים:
1/2 קילו קמח
250 ג"ר בורגול
1קילו בצל
10 - 8 ירכיים
1קילו חומוס שהושרה לילה במים
מים
1/2 כף אגוז מוסקט
1/2 פלפל שחור
1/2 כף קינמון
3 כפיות הל טחון
מלח לפי הטעם
2 כוסות שמן זית
לימון
אופן ההכנה
אופן ההכנה ל"קוסקוס":
1.בקערה מניחים את הבורגול וממלאים רבע קערה במים
מוסיפים 1 כוס שמן, 1/2 כף מלח, 1/2 כף אגוז
מוסקט, 1/2 כף פלפל שחור גרוס גס. ומשרים במים
לכשעתיים.
2.בתבנית גדולה שמים מעט בורגול. לוקחים קמח
ומתחילים לערבב ביד, עד שהבורגול העטוף בקמח יהפך
עגול. מוסיפים בעזרת כף מהתערובת
שבקערה.ומגלגלים את הגרגירים בתנועות ידים
עגולות. וכל פעם מוסיפים קמח.
אופן הכנת העוף
1.לוקחים סיר עמוק או סיר לקוסקוס מוסיפים 1/2 כוס
שמןזית ומטגנים את ירכי העוף
2.חותכים את הבצל לרבעים ומוסיפים לסיר עם העוף
מוסיפים מעט מלח.ומטגנים חצי טיגון לעוף עם
הבצל. מוסיפים לסיר 1 ק"ג גרגירי חומוס ומוסיפים
מים עד 3/4 הסיר ומתבלים: הל, אגוז מוסקט, קינמון
ופלפל שחור ומלח לפי הטעם ומערבבים. מביאים
לרתיחה
3.על הסיר מניחים מסננת או מסננת של סיר הקוסקוס
דואגים שהמים לא יגעו במסננת,למסננת מעבירים את
הבורגול לבישול ע"י אידוי. בכל 10 דקות לוקחים
עם כף מאחור ומעבירים קדימה לאט לאט.
4.לוקחים 3 ראשי בצל וקוצצים קטן קטן ומטגנים ברבע
כוס שמן זית, מלח ותבלינים.
5.מערבבים בעדינות את גרגירי הבורגול וקמח עם הבצל
המטוגן שלא ידבק.
6.הרכבת המנה
בצלחת מרק שמים בורגול מעליו גרגירי חומוס ומעל
את העוף והבצל וסוחטים מעט לימון
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
