הוראות הכנה
מרכיבים
1/2-ק"ג בקר טחון טרי
1/2-ק"ג הודו אדום טחון טרי
1-בצל גדול
3-שיני שום
1-עלה כרפס,צרור קטן של: פטרוזיליה,כוסברה,שמיר טריים
1-תפוח אדמה קטן
1-ביצה
3-כפות פירורי לחם
1-כפית פפריקה מתוקה,1/2-כפית פפריקה חריפה,1/2-כפית פלפל שחור,1-כפית מלח
1-כפית כמון,1-כף אבקת מרק עוף.
לרוטב:
1-בצל קצוץ
3-עגבניות מקולפות וקצוצות
3-כפות רסק עגבניות
2 עד 3 כוסות מים
4-כפות שמן לטיגון
מלבד המלח-אותם תבלינים שבהם הקציצות מתובלות{אפשר להפחית/לוותר על פלפל}
צרור-פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
אופן ההכנה
לטחון בצל, שום, ירק ותפוחי האדמה ולהוסיף לבשר הטחון.
להוסיף תבלינים,ביצה, פירורי לחם והתבלינים, ללוש היטב כ-5 דקות.
לשמור במקרר כשעתיים.
לצקת בסיר שמן ולטגן בצל עד להשחמה עדינה,להוסיף עגבניות ולהמשיך בטיגון כ 10 דקות, לערבב מידי פעם, לתבל, להוסיף רסק עגבניות,מים,ירק ולהביא לרתיחה .
ליצור קציצות עגולות ולהוסיף לרוטב, לכסות את הסיר חלקית, להנמיך להבה ולבשל 50 דקות עד שעה.
במידה והחלטתם להנות מקציצות מטוגנות ללא רוטב, להוסיף ביצה נוספת לתערובת הבשר, ליצור קציצות ולטגן במחבת בשמן חם{לא שמן זית}.
כתוספת מומלץ אורז לבן לשני סוגי הקציצות.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
