הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, מגורר
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
למילוי תרד:
300 גרם תרד, קצוץ גס או כוס תרד וכוס פטריות טריות
1 כף צנובר קלוי
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
קורט מלח
1 כפית פלפל שחור
למילוי הביצה:
לבשל 5 ביצים קשות לקרר מעט ולחתוך אותם לשניים
לרוטב
1 כף רסק עגבניות או פלפל
2 כפות שמן זית
קמצוץ סוכר
קמצוץ מלח
¼ כוס מים
1/4 כפית שום כתוש
קמצוץ פלפל שחור
* ניתן לעשות רוטב לשקשוקה
ציפוי מעל לכאלה שלא מקפידי כשרות
¼ כוס גבינת מוצארלה מגוררת
אופן ההכנה
1. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הקציצה ומכניסים לקירור של שעה
2. באותה עת מכינים את מילוי התרד: במחבת מטגנים את חומרי התרד והפיטריות כ 5 דקות
3. למילוי הביצה מבשלים את הביצים הקשות מקלפים וחוצים לשניים
4. מוציאים מהמקרר מגלגלים את הבשר לעיגול בגודל פינג פונג בינוני ודוחפים באמצעיתו בוהן
ומרחיבים את החור אט אט (משתדלים שהקציצה תהיה דקה בדפנותיה
5. ממלאים את המילוי לתוך החור שנוצר יש כאלה שמצפים אותה בביצה ובפרורי לחם
6. מסדרים את הקציצות הממולאות על תבנית עם נייר אפיה משומן כמהה במברשת
7. מכניסים את התבנית לתנור שחומם ל180 מעלות ל 10 דקות
לרוטב
במחבת עם מעט שמן זית מגנים את הרסק ושאר החומרים עד שרסק העגבניות מקבל
צבע אדום עמוק מוסיפים את המים מביאים לרתיחה ומבשלים דקה.
להגשה מסדרים מ"ס על צלחת ומפזרים מעל מעט רוטב
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
