הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בטטות, קצוצות דק
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 ביצים
3 כפות קווקר טחון, או בורגול טחון, או פירורי לחם
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק
1 כפית קינמון, או חוויאג'
½ כפית זנגביל מגורד
3 כפות צנוברים
לרוטב:
1 כף שמן קנולה
1 בצל חתוך, לרצועות דקות
4 כפות יין אדום יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
½ כפית קינמון
½ כפית זנגביל מגורד
3 עלי דפנה
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים לקציצות עד קבלת עיסה אחידה ומכניסים למקרר ל- 10 דקות. מכינים את הרוטב: מטגנים בצל עד שקיפות, מוסיפים מים עד גובה ½ הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומרתיחים שוב. מוסיפים את היין האדום, מנמיכים את האש ומוסיפים את עלי הדפנה.
צרים קציצות עגולות, מניחים בסיר, ומביאים לרתיחה מחדש. מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות בסיר מכוסה.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל , מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה
שתף את המתכון
