הוראות הכנה
מרכיבים
לקציצות:
½ ק"ג בשר טחון
1 בצל אחד מגורד דק וסחוט מנוזלים
1 עגבניה קטנה מגורדת
1 כף מרק פטריות
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1 בצל גדול
2 שיני שום
סלסלת פטריות
½1 כוסות יין אדום(עדיף מרלו)
2 כוסות ציר בשר(אפשר של knor)
פלפל אנגלי
עלי דפנה
2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
מערבבים את הבשר הטחון עם שאר החומרים ומכינים כ 12 קציצות עגולות. מטגנים קלות את הקציצות במחבת עם מעט שמן זית ,מוציאים ושומרים בצד. קוצצים את הבצל, השום והפטריות לפרוסות ומטגנים אותם במעט שמן זית. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומניחים בצד. מוסיפים את היין, את ציר הבקר, עלי הדפנה, פלפל אנגלי לסיר בעל תחתית עבה ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות עד לצימצום הציר. מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים. מוסיפים את הבצל המטוגן עם השום והפטריות ואת הקציצות ומבשלים כ 45 דקות על אש נמוכה. מגישים אם אורז או פירה תפוחי אדמה.
בתיאבון!!!
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
