חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


קציצות דג קרפיון ברסק עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך לבשל בסיר רחב גדול כי הקציצות "מתנפחות" בבישול .
קציצות דג קרפיון ברסק עגבניות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

צריך לבשל בסיר רחב גדול כי הקציצות "מתנפחות" בבישול .
הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר דג קרפיון טחון (ללא עצמות) טרי
1 ביצה טריה
3 פרוסות לחם או חלה, שרויים במים וסחוטים
1 בצל בנוני
¼ כוס פטרוזליה
¼ כוס כוסברה
4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
½ כפית הל טחון
פרורי לחם לפי הצורך
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה (אפשר להוסיף גם קצת חריפה לפי הטעם האישי)
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית אבקת גרגרי כוסברה
¼ כפית הל טחון
מלח לפי הטעם
¼ פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
5 שיני שום, כתושות
¼ כוס שמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל מתוק אדום קוביות קטנות
5 גבעולי סלרי אמרקאי, ללא העלים חתוך לפרוסות דקות
מים לכיסוי הקציצות
אופן ההכנה
לטחון את הלחם עם הבצל השום הכוסברה והפטרוזליה ולהוסיף לדג הטחון
(אם וטוחנים את הדג לבד, יש לטחון אותו בנפרד ולא יחד עם השאר -בשר הדג
צריך להשאר קר)
להוסיף את התבלינים ואת הביצה לערבב , אם התערובת יותר מדי רטובה, להוסיף קצת
פרורי לחם , אבל לא יותר מדי. להכניס למקרר לחצי שעה.
לטגן שמן חצי עמוק במחבת
ליצור מתערובת קציצות בנוניות, לטבול בפרורי לחם ולטגן בשמן טיגון קל עד שיזהיבו קלות
בלבד משני הצדדים. להניח על מגש עם נייר סופג.
בינתיים להכין את הרוטב:
לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שיצא שקוף. להוסיף את הפלפל המתוק וגבעולי הסלרי להמשיך לטגן תוך כדי הקפצה כמה דקות.
להוסיף את העגבניות והתבלינים. לערבב להמשיך לבשל כמה דקות ואז להוסיף את המים,
כחצי סיר. לבשל עד לרתיחה ואז להוסיף את קציצות הדג המטוגנות. הרוטב צריך לכסות
את כל הקציצות אם חסר נוזל , להוסיף מים עד גובה הקציצות.
לחכות לרתיחה שניה ואז להמשיך לבשל על האש הכי קטנה עד שהרוטב יצטמצם לרבע.
להגיש חם או קר.
מגיש: shoshig
מקור: אישי
שתף את המתכון