הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר דג קרפיון טחון (ללא עצמות) טרי
1 ביצה טריה
3 פרוסות לחם או חלה, שרויים במים וסחוטים
1 בצל בנוני
¼ כוס פטרוזליה
¼ כוס כוסברה
4 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
½ כפית הל טחון
פרורי לחם לפי הצורך
שמן לטיגון
לרוטב:
1 קופסא עגבניות מרוסקות
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה (אפשר להוסיף גם קצת חריפה לפי הטעם האישי)
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית אבקת גרגרי כוסברה
¼ כפית הל טחון
מלח לפי הטעם
¼ פלפל שחור
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
5 שיני שום, כתושות
¼ כוס שמן זית
1 בצל סגול קצוץ דק
1 פלפל מתוק אדום קוביות קטנות
5 גבעולי סלרי אמרקאי, ללא העלים חתוך לפרוסות דקות
מים לכיסוי הקציצות
אופן ההכנה
לטחון את הלחם עם הבצל השום הכוסברה והפטרוזליה ולהוסיף לדג הטחון
(אם וטוחנים את הדג לבד, יש לטחון אותו בנפרד ולא יחד עם השאר -בשר הדג
צריך להשאר קר)
להוסיף את התבלינים ואת הביצה לערבב , אם התערובת יותר מדי רטובה, להוסיף קצת
פרורי לחם , אבל לא יותר מדי. להכניס למקרר לחצי שעה.
לטגן שמן חצי עמוק במחבת
ליצור מתערובת קציצות בנוניות, לטבול בפרורי לחם ולטגן בשמן טיגון קל עד שיזהיבו קלות
בלבד משני הצדדים. להניח על מגש עם נייר סופג.
בינתיים להכין את הרוטב:
לטגן את הבצל עם שמן הזית עד שיצא שקוף. להוסיף את הפלפל המתוק וגבעולי הסלרי להמשיך לטגן תוך כדי הקפצה כמה דקות.
להוסיף את העגבניות והתבלינים. לערבב להמשיך לבשל כמה דקות ואז להוסיף את המים,
כחצי סיר. לבשל עד לרתיחה ואז להוסיף את קציצות הדג המטוגנות. הרוטב צריך לכסות
את כל הקציצות אם חסר נוזל , להוסיף מים עד גובה הקציצות.
לחכות לרתיחה שניה ואז להמשיך לבשל על האש הכי קטנה עד שהרוטב יצטמצם לרבע.
להגיש חם או קר.
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון
