הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס בורגול דק מושרה במים כ20 דקות ומסונן
קילו בשר טחון [ מעורב חצי כבש חצי בקר]
2 שיני שום כתוש.
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון קל
לרוטב :
6 עגבניות מרוסקות בפומפיה
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום חתוכות לפרוסות
מלח
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
חצי כוס מים
למילוי :
כוס אורז
כפית כמון
כפית כורכום
כפית פפריקה חריפה או מתוקה
קורט קינמון
30 גרם צימוקים לבנים
3 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
אופן ההכנה
המילוי:
מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את תבליני המילוי והצימוקים. מערבבים היטב מוסיפים את האורז ומטגנים קלות כ 3 דקות .
מוסיפים כוס וחצי מים רותחים מנמיכים את האש למינימלית ומבשלים כ20 דקות בסיר מכוסה היטב .
מכבים את האש ומצננים .
לקציצות :
מערבבים היטב את הבשר הטחון השום והבורגול לקבלת עיסה .
מוסיפים את הביצים מלח ופלפל ולשים היטב עד קבלת עיסה יציבה .
יוצרים קציצה בינונית וממלאים במלית וסוגרים עם העיסה לקציצה שלמה .
מחממים במחבת שמן זית ומניחים את הקציצות מטגנים בסיר מכוסה כ 6 דקות .
מוסיפים מעל לקציצות את חומרי הרוטב ומבשלים על אש קטנה כ 25 דקות .
מגישים קציצה ועליה הרוטב .
בתאבון
מגיש:
מקור: ירחון בישול אנגלי - תירגום
שתף את המתכון
