הוראות הכנה
מרכיבים
לכדורי הדג:
500 גרם פילה סלמון טחון
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כוסברה טחונה
½ כוס פירורי לחם (נטול גלוטן) טריים
½ כפית קליפת לימון מגוררת
מלח, פלפל
4 כפות שמן זית
לרטטוי:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, פרוס גס
2 שיני שום, כתושות
1 פלפל ירוק,קצוץ גס
1 זוקיני, קצוץ גס
1 חצילון, קצוץ גס
מלח, פלפל
2 כפות רסק עגבניות
1 קופסה ( 400 גרם) שימורי עגבניות מרוסקות
½ כוס ציר ירקות
לעוגת האורז:
3 כפות פולנטה
400 גרם גבינת ריקוטה
1/3 כוס גבינת פרמזן מגוררת
½ כוס אורז מבושל
1 ביצה, מופרדת
1 כף בזיליקום קצוץ
מלח, פלפל
תבנית בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה
לעוגה:
1. מחממים תנור לחום גבוה (200°c). משמנים את התבנית, ומצפים את תחתיתה
ברדיד אלומיניום
2. משמנים היטב את רדיד האלומיניום, ובוזקים שכבה אחידה של פולנטה
על הבסיס והדפנות
3. מערבבים בקערה גדולה את הריקוטה, הפרמזן, האורז, החלמון, הבזיליקום, מלח ופלפל
4. טורפים את החלבון לקצף רך, ומקפלים לתערובת הריקוטה
5. משטחים את התערובת בתבנית, ואופים 30 דקות, עד שהעוגה מתייצבת
6. מצננים 5 דקות לפני שחותכים לרבעים
לרטטוי:
7. מחממים במחבת טפלון גדולה את השמן, ומאדים את הבצל והשום תוך
ערבוב, עד שהבצל מתרכך
8. מוסיפים את הפלפל, הזוקיני והחציל, ומערבבים עד שהירקות מתרככים. מתבלים את
הירקות, ומוסיפים את הרסק, שימורי העגבניות והציר
9. מבשלים בבעבוע קל במשך 10 דקות, עד שהרוטב מסמיך. טועמים, ומשפרים תיבול
לכדורי הדג:
10. מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט לשמן לתערובת אחידה
11. בעזרת ידיים לחות מעצבים את התערובת לכדורים בקוטר 3 ס"מ, ומניחים על מגש
12. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את כדורי הדג, מעט בכל פעם, עד שהם שחומים
מכל הצדדים
13. מגישים עם הרטטוי ועוגת הריקוטה
14. בתאבון
מגיש:
מקור: איילת לטוביץ'
שתף את המתכון
