הוראות הכנה
מרכיבים
400 גרם פילה דג חרב חתוך לקוביות
2 חצילים בינוניים פרוסים לטבעות בעובי של ½ ס"מ
2 עגבניות מוצקות קלופות, נקיות מגרעינים וקצוצות
2 שיני שום קצוצות דק
½ כוס שמן זית
1 ענף רוזמרין
2 ענפי פטרוזיליה
מלח
מלח ים
פלפל שחור גרוס
מעט יין לבן
אופן ההכנה
ממליחים את החצילים ומניחים במסננת. משהים לשעתיים. מנגבים ומעבירים לכלי אידוי. אחרי 5 דקות של אידוי על צד אחד הופכים לצד השני לחמש דקות נוספות. מניחים בצד.
מחממים את שמן הזית יחד עם שן שום קצוצה אחת ועם ענף הרוזמרין. כשהשמן מתחמם מוסיפים את הדג, מלח ים ופלפל שחור גרוס טרי. משחימים במשך כחמש דקות. מוסיפים את העגבניות ומבשלים יחד עוד חמש דקות. מזגגים עם יין לבן ומוסיפים את השום הנותר ואת הפטרוזיליה. מערבבים היטב, נפטרים מהרוזמרין ומסירים מהאש.
מנחים על כל צלחת הגשה שלוש פרוסות חציל נאות בצורת פרח. מניחים מעל ממנת הדג ומזליפים מעט שמן זית לקישוט.
מגיש:
מקור: שף ג'וספינה בגילה
שתף את המתכון
