זה התחיל כשחיפשתי מתכון בריא ומזין לפסטה, אבל שיהיה גם טעים מאוד שיוכל להתאים לחיך של מבוגרים וילדים כאחד. brהבסיס היה חייב להיות עגבניות (בשל חיבתי היתרה לירק זה) אבל לא רק בהכרח. התוספת הבשרית |(במקרה זה עוף) איננה הכרחית, אבל היא הופכת את המנה לארוחת צהריים מלאה עם כל אבות המזון. brהמנה מתאימה במיוחד, אם עושים אותה על בסיס פסטה מחיטה מלאה, לאכילה בערב לפני פעילות גופנית אינטנסיבית. br
|
|
|
|
זה התחיל כשחיפשתי מתכון בריא ומזין לפסטה, אבל שיהיה גם טעים מאוד שיוכל להתאים לחיך של מבוגרים וילדים כאחד. brהבסיס היה חייב להיות עגבניות (בשל חיבתי היתרה לירק זה) אבל לא רק בהכרח. התוספת הבשרית |(במקרה זה עוף) איננה הכרחית, אבל היא הופכת את המנה לארוחת צהריים מלאה עם כל אבות המזון. brהמנה מתאימה במיוחד, אם עושים אותה על בסיס פסטה מחיטה מלאה, לאכילה בערב לפני פעילות גופנית אינטנסיבית. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
3 עגבניות גדולות ובשלות (ניתן ורצוי להחליף באותו משקל לעגבניות תמר או עגבניות בטעם של פעם)
1 פלפל אדום
1 פלפל אדום חריף
6 שיני שום כתושות
1 בצל בינוני
2 חתיכות חזה עוף נקי
1 חבילת עגבניות מרוסקות קטנה
14 זיתים שחורים מזן קלמטה
1 כפית צלפים
ריחן
1 כף חומץ
שמן זית
מלח
פלפל
סוכר
אופן ההכנה
חותכים את חזה העוף לרצועות של 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה. לקערה מוסיפים 2 כפות שמן זית ומתבלים בשתי כפיות מלח וכפית פלפל. מערבבים היטב את העוף במשרה ומניחים במקרר למשך חצי שעה.
מחממים תנור לחום גבוה או למצב של 'גריל'. מניחים על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה את העגבניות והפלפלים ומכניסים לתוך התנור עד למצב שהם מתחילים להחרך. יש לשים לב שהירקות לא ישרפו ומדי פעם ייתכן ויהיה צורך להפוך אותם. את הפלפלים מעבירים מיד מהתנור לתוך שקית ניילון אטומה על מנת ש"יזיעו" וכך תקל מלאכת הקילוף. את העגבניות קולפים בזהירות וחותכים באופן גס. לאחר מספר דקות ניתן לקלף גם את הפלפלים. חותכים את הפלפל לרצועות גסות. יש להיפטר מכל הגרעינים (במיוחד מאלו של הפלפל החריף).
מחממים בסיר בינוני 3 כפות שמן זית. קוצצים את הבצל באופן גס ומעבירים אותו יחד עם שיני השום הכתושות אל הסיר באש גבוהה עד שהבצל נעשה שקוף.
מעבירים את העגבניות והפלפלים אל הסיר. ובוחשים מדי פעם על מנת שלא יישרפו.
מוסיפים אל הסיר את העגבניות המרוסקות וחצי כוס מים רותחים וגבעול שטוף של ריחן.
מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים את הירקות במשך כחצי שעה נוספת תוך כדי עירבוב מדי פעם.
לאחר חצי שעה מוציאים את גבעול הריחן וטוחנים את הירקות בממחה ידני (מוט ריסוק) או בבלנדר. מוסיפים כף סוכר, כף חומץ, מלח ופלפל על פי הטעם.
קוצצים את הזיתים ומוסיפים גם אותם, את הצלפים ואת העוף להמשך בישול על אש קטנה למשך 15 דקות נוספות.
לפני ההגשה מוספים 2 כפות עלים קצוצים של ריחן, ומגישים עם סוג הפסטה המועדף עליכם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
