הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבצק :
4 כוסות קמח (560 גר')
½ שקית או קובית שמרית
½ שקית משפר לאפיה ביתית של שמרית
3/4 כוס אבקת סוכר (90 גר')
300 גר' חמאה
1 ביצה + חלמון
¼ כוס חלב (50 מל')
גרידה מחצי לימון
½ כפית מלח
חומרים למלית פרג:
3 כוסות פרג טחון , טרי
1 כוס סוכר(200 גר')
1 כף דבש
¼1 כוסות חלב
½ חב' חמאה (50 גר')
גרידת לימון מ-1 פרי
1 ביצה
4 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
אופן ההכנה
להכנת המלית:
1. מרתיחים יחד חלב,סוכר,חמאה,גרידת לימון ודבש.
2. מסירים מן האש,מוסיפים את הפרג,האגוזים והצימוקים.
3. נותנים למלית להתקרר למשך 5 דקות ומוסיפים את הביצה
אופן ההכנה:
1. מערבבים 2 דקות בקערת מיקסר עם "בוחש גיטרה" את הביצה, חלמון, חלב, אבקת סוכר וחמאה.
2. מוסיפים את הקמח והשמרית (קוביה יש לפורר או להמיס) ומערבבים עוד 3 דקות במהירות בינונית .
3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ .
4. מורחים את המלית על 3/4 משטח הבצק ומגלגלים לרולדה.
5. בעזרת סכין יוצרים חריצים אלכסוניים (3 מ"מ עומק) במרחק 2 ס"מ אחד מהשני.
6. מברישים בביצה טרופה, מתפיחים כחצי שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלסיוס כ- 20 דקות.
מגיש:
מקור: הקונדיטור מיקי שמו מקונדיטורית שמו
שתף את המתכון