הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
½4 כוסות קמח לבן
כף שמרים
¾ כוס סוכר
100 גרם מרגרינה רכה
3 חלמונים
כוס חלב
ביצה טרופה
אבקת סוכר
קורט מלח
למלית:
4 כפיות קינמון
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
250 גרם אגוזי מלך טחונים דק
כוס סוכר
½ כוס חלב
קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי המלית ומניחים בצד.
מערבבים, בקערה נפרדת, את הקמח, השמרים, סוכר, מלח, חלמונים וחמאה. מוסיפים חלב
תוך כדי לישה וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. מכסים במגבת או ניילון נצמד ומשאירים להכפלת הנפח, מעבדים את הבצק 5 דקות מחלקים ל-2 ומרדדים כל חלק למלבן.
מפזרים ½ מכמות המלית על כל מלבן ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית אפיה משומנת, מורחים ביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180°c כ-40 דקות.
מצננים, מפזרים מעל אבקת סוכר ולאחר שמתקרר פורסים לפרוסות.
בתאבון
מגיש:
מקור: עיתון
שתף את המתכון
