הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג בשר טחון (חלקים שווים: "שפונדרה", "שייטל", "ופאלדה כבש")
מעט שמן זית לטיגון
½ בצל, קצוץ דק
2-3 שני שום פרוסות
1 חציל קטן, קלוף וחתוך לקוביות
שמן לטיגון עמוק
מלח, פלפל, בהרט לפי הטעם
2 כפות צנוברים קלויים
2 פיתות דרוזיות
טחינה להגשה
אופן ההכנה
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל ושום עד הזהבה. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך ערבוב 10 דקות נוספות. מטגנים בנפרד, את קוביות החציל בשמן עמוק עד השחמה. מוסיפים את קוביות החציל למחבת וממשיכים לטגן 10 דקות נוספות. מתבלים במלח, פלפל ובהרט, מערבבים , טועמים ומשלימים תיבול. מוסיפים את הצנוברים הקלויים ומסירים מן האש. מצננים לטמפרטורת החדר.
פורשים את הפיתה על משטח עבודה וחותכים ל-6 משולשים, כמו פיצה. מניחים 2 כפות מלית במרכז כל משולש ומגלגלים מן הצד החד לכוון הצד הרחב של המשולש , תוך כדי הידוק.
מגישים עם טחינה .
בתיאבון!
מגיש:
מקור: באדיבות דגנית עמיחי ורונה פרדיס ממסעדת לחם יין ביהוד.
שתף את המתכון
