הוראות הכנה
מרכיבים
3 אתרוגים גדולים
קילו וחצי סוכר
4 כוסות מים
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
חותכים את האתרוגים לארבעה חלקים לאורכם. זורקים חלק מהפנים הלבן של האתרוג, כך שתשאר קליפה עם החלק הלבן בעובי 2 ס"מ בלבד.
פורסים כל רבע לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. את הגרעינים לא זורקים מאחר שהם מכילים פקטין המסייע לקרישת הריבה.
מכניסים את הפרי לסיר עם מים רותחים ומבשלים 3 דקות.
מסננים וחוזרים על הפעולה על מנת להוציא את מרירות הפרי.
יוצקים לסיר 4 כוסות מים וקילו וחצי סוכר ומביאים לרתיחה עד המסת הסוכר.
מוסיפים את הקליפות והלימון מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כשעה ורבע.
מידי פעם בוחשים.
מצננים ומעבירים לצנצנת סגורה - שומרים בקרור.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
