הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דובדבנים מגולענים (בהצלחה...)
4 כוסות סוכר
2-3 מקלות קינמון
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
שמים בסיר דובדבנים מגולענים וסוכר, מכסים ומניחים למשך הלילה בטמפרטורת החדר (בלי לבשל) עד שהדובדבנים מתחילים "לדמם" וחלק מן הסוכר נמס.
למחרת מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר מקלות קינמון ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
שומרים צלוחית ריקה במקפיא, וכדי לבדוק אם הריבה מוכנה , מניחים על הצלוחית הקרה כפית מן הריבה. אם היא נקרשת במהירות (מעבירים אצבע ליצירת שביל, והוא לא נסגר) הריבה מוכנה.
מסירים מן האש ומערבבים פנימה מיץ לימון.
ממלאים צנצנות מעוקרות, אוטמים ושומרים מחוץ למקרר (הריבה תישמר חודשים ארוכים) לאחר הפתיחה שומרים במקרר.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
