חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת דובדבנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שישאר משהו לשנה הבאה...
ריבת דובדבנים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שישאר משהו לשנה הבאה...
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג דובדבנים מגולענים (בהצלחה...)
4 כוסות סוכר
2-3 מקלות קינמון
1 כף מיץ לימון
אופן ההכנה
שמים בסיר דובדבנים מגולענים וסוכר, מכסים ומניחים למשך הלילה בטמפרטורת החדר (בלי לבשל) עד שהדובדבנים מתחילים "לדמם" וחלק מן הסוכר נמס.
למחרת מביאים לרתיחה, מוסיפים לסיר מקלות קינמון ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
שומרים צלוחית ריקה במקפיא, וכדי לבדוק אם הריבה מוכנה , מניחים על הצלוחית הקרה כפית מן הריבה. אם היא נקרשת במהירות (מעבירים אצבע ליצירת שביל, והוא לא נסגר) הריבה מוכנה.
מסירים מן האש ומערבבים פנימה מיץ לימון.
ממלאים צנצנות מעוקרות, אוטמים ושומרים מחוץ למקרר (הריבה תישמר חודשים ארוכים) לאחר הפתיחה שומרים במקרר.
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון