חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נשמע ארוך, ברמת העבודה נטו זה פחות משעה. מה שכן זה מצריך סבלנות. brהמתכון מהספר ארוחת בוקר על אלינוער
ריבת הדרים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

נשמע ארוך, ברמת העבודה נטו זה פחות משעה. מה שכן זה מצריך סבלנות. brהמתכון מהספר ארוחת בוקר על אלינוער
הוראות הכנה
מרכיבים
1תפוז
1לימון
1 אשכולית
סוכר
מים
אופן ההכנה
לשטוף את הפירות טוב (אני קירצפתי עם הספוג של הכלים תחת מים) לחתוך לרבעים, לרוקן את הליבה והגרעינים לקערה (אני השתמשתי בקופסא של סלט עם מכסה) ולכסות במים.לשים בצד.
את הקליפה, בפוד פרוססור בדיסיקת של הפורס לחתוך לרצועות.(אני חתכתי באופן ידני לג'וליינים רצועות דקות, לי יש סכין מקצועית ויד מיומנת, אז אם את לא משתמשת בפוד פרוססור, זהירות על האצבעות. ) לשים בקערה (אני השתמשתי בסיר עם מכסה)ולכסות במים. להשרות למשך לילה.
ביום שלמחרת, לסנן את המים של הליבה והגרעינים לתוך המים עם הקליפות, ולזרוק את הליבה אין לנו צורך בה יותר. לעומת זאת במים יש את הפקטין שנמצא בה, שיעזור לריבה להתקרש בסוף הבישול.
להעביר לסיר גדול מנירוסטה ולבשל על אש גדולה כ20 דקות (אני בישלתי חצי שעה, מדדתי 20 דקות משהתחיל לרתוח). עם הסיר מכוסה. לאחר הרתיחה, לכבות, ולהשאיר שוב ליום שלמחרת.
ביום שאחרי, לשקול את החליטה שיש לנו, ולהוסיף לה סוכר לפי משקלה,(זה יוצא בסביבות ה2 קילו) ז"א לי יצא 1.800 (קילו ושמונה מאות גרם) שמתי 1.800 סוכר.
לשים על הגז, ולבשל שוב, כ30 דקות מתחילת הרתיחה. לערבב מידי פעם עם כף עץ.
כדי לראות אם הריבה מוכנה לשים מעט בצלחת ולראות עם היא מתקרשת מעט, תהליך ההתקרשות ממשיך אחרי שהריבה מתקררת.
זה נשמע ארוך ומסובך אבל זה בכלל לא. אני שמתי רק חצי אשכולית, ובמקום החלפתי בעוד תפוז. חתכתי את הפירות אחרי הצוהורים, (בסביבות 3) ואחרי זה בבוקר מוקדם (7.30 בערך) הרתחתי אותם הרתחה ראשונה, ואז בערב (7 בערך) הרתחתי אותם שוב עם הסוכר, ככה שלא הרגשתי שעבדתי עליהם שלוש ימים 🙂
זה יוצא כמות מאוד נכבדה. בערך 3 צינצנות. הריבה יואת מהממת, וטעימה להפליא.
מגיש: סו-שף
מקור:
שתף את המתכון