הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים (צנצנת של ליטר):
1 ק"ג חבושים
5 ק"ג סוכר
3 כוסות מים
מיץ מלימון קטן
4 מקלות קינמון
אופן ההכנה
מנקים ושוטפים היטב את קליפת החבושים.
פורסים את החבושים לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ.
מרחיקים את הליבה והחרצנים ומניחים בקערה עם מים לכמה שעות כדי לרכך את החבושים לפני הבישול.
בסיר רחב וגדול שמים את הסוכר, מסיפים את המים ומיץ הלימון, ומבשלים על להבה בינונית עד שהסוכר נמס.
מוסיפים את מקלות הקינמון ומביאים לרתיחה.
מסננים את פרוסות החבושים ומוסיפים אותן אל הסיר.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית גבוהה כשעה, עד שהחבושים רכים וזהובים.
אם מעוניינים בריבה צמיגה ושחומה יותר, ממשיכים לבשל בסיר לא מכוסה עוד כ- ½1 שעות. מצננים ומאחסנים בצנצנת.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
