הוראות הכנה
מרכיבים
ק"ג חצילים קטנים
1 ק"ג סוכר
2 מקלות קינמון
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית זגנוויל טחון
1 כפית קינמון טחון
1 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה
חותכים בזהירות את העלה מסביב לגבעול, ומשאירים את הגבעול מחובר לחציל
דוקרים את החציל לכל אורכו בעזרת מזלג, ומרתיחים ל-5 ד'
לאחר הרתיחה מחכים מעט שהמים התקררו, ומסננים.
בינתיים מכינים את הסירופ עם כל התבלינים וכוס מיץ הלימון,
מכניסים את החצילים אחד-אחד לתוך הסירופ וממשיכים לבשל כשעה על אש נמוכה
הופכים מדי פעם עד שהחצילים סופגים כחצי מכמות הסירופ
ומעבירים לצנצנת זכוכית.
הריבה מחזיקה כחודש במקרר.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: רחלי
שתף את המתכון
