חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ריבת עגבניות ירוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון ריבה מיוחד המשלב טעמים שונים.(תוספת מלח ותבלינים אחרים נראית מוזרה- אך העקרון הוא brניגוד טעמים המשתלבים יפה).
ריבת עגבניות ירוקות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון ריבה מיוחד המשלב טעמים שונים.(תוספת מלח ותבלינים אחרים נראית מוזרה- אך העקרון הוא brניגוד טעמים המשתלבים יפה).
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עגבניות "שרי תמר" ירוקות אדומות חצויות.
1 כוס מיץ עגבניות טרי או משומר , או מיץ תפוחים.
700 גרם סוכר
4 כפות ברנדי או ג'ין
1 כף זנגביל טרי וקצוץ
½ כפית ציפורן טחון (אפשר גם יותר)
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית גרגרי הל
1 כף מלח
(אפשרות : 1 כף זרעוני כוסברה מעוכים מעט. אם רוצים מרקחת קרושה יותר - רסקו תפוח עץ
ירוק אחד על קליפתו והוסיפו למרקחת בסעיף 1)
אופן ההכנה
1. מרסקים את כל החומרים יחד במעבד מזון או בבלנדר.
2. מעבירים לסיר כבד ועמוק ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות , תוך בחישה תכופה.
3. מניחים להצטנן.(אם המרקם דליל וסירופי,מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומניחים לבעבע
כך 10 דקות, תןך ערבוב מתמיד והשגחה מחריכה).
4. מניחים להתקרר, הריבה אמורה להיות דלילה ולא קרושה. שמים במקרר.
5. הכי נפלא- כבת לויה לגבינה בולגרית(ראו תמונה). נפלא מאוד - להגיש עם גלידה וניל.
לא פחות נפלא- למרוח על לחם.
מגיש: amitsur
מקור: נירה רוסו -ידיעות אחרונות
שתף את המתכון