הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג עגבניות "שרי תמר" ירוקות אדומות חצויות.
1 כוס מיץ עגבניות טרי או משומר , או מיץ תפוחים.
700 גרם סוכר
4 כפות ברנדי או ג'ין
1 כף זנגביל טרי וקצוץ
½ כפית ציפורן טחון (אפשר גם יותר)
1 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית גרגרי הל
1 כף מלח
(אפשרות : 1 כף זרעוני כוסברה מעוכים מעט. אם רוצים מרקחת קרושה יותר - רסקו תפוח עץ
ירוק אחד על קליפתו והוסיפו למרקחת בסעיף 1)
אופן ההכנה
1. מרסקים את כל החומרים יחד במעבד מזון או בבלנדר.
2. מעבירים לסיר כבד ועמוק ומבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות , תוך בחישה תכופה.
3. מניחים להצטנן.(אם המרקם דליל וסירופי,מביאים לרתיחה על להבה גבוהה ומניחים לבעבע
כך 10 דקות, תןך ערבוב מתמיד והשגחה מחריכה).
4. מניחים להתקרר, הריבה אמורה להיות דלילה ולא קרושה. שמים במקרר.
5. הכי נפלא- כבת לויה לגבינה בולגרית(ראו תמונה). נפלא מאוד - להגיש עם גלידה וניל.
לא פחות נפלא- למרוח על לחם.
מגיש:
מקור: נירה רוסו -ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
