הוראות הכנה
מרכיבים
4 ק"ג רימונים
2 ק"ג סוכר
סלק בינוני קלוף ופרוס דק
3 תפו"ע "גרני סמית" חתוכים לרבעים ללא הליבה
מיץ לימון מחצי לימון טרי
כוס גרעיני חמניה קלופים וקלויים
כפית אבקת גלטין
שקית מוסלין (רשת עדינה)
צנצנות מעוקרות
אופן ההכנה
קולפים את הרימונים וסוחטים ומעבירים את המיץ דרך שקית מוסלין
לתוך סיר עמוק (לא מאלומניום) מוסיפים 10 כוסות מיץ רימונים עם הסוכר והסלק
ומבשלים עד שהסוכר יימס. מוסיפים את תפו"ע ומבשלים 15 דקות
מוציאים את תפו"ע והסלק בעזרת כף מחוררת
מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד שהסירופ יגיע לסמיכות רצוייה.
מוסיפים את גרעיני החמניה ואת אבקת הגלטין בוחשים היטב ומבשלים עוד 5 דקות
מורידים מהאש ונותנים לריבה להצטנן מעט ויוצקים לתוך הצנצנות כאשר הריבה חמה.
אוטמים את הצנצנות בעוד הריבה חמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
