הוראות הכנה
מרכיבים
½-ק"ג קמח לבן מנופה
½-ק"ג סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
½-ליטר מיץ ענבים(אפשר תירוש)
1-כף "תמר הינדי"
1-כוס דבש
1-ליטר מי ברז
½-ליטר מים רותחים
150-גרם אגוזי מלך לקישוט(לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב את הקמח ושני סוגי הסוכר בסיר בישול רחב וגדול ,לערבב היטב כדקה.
להוסיף מיץ ענבים ולערבב היטב, להוסיף 4 כוסות מים (מתוך הליטר).
בכוס מים הנותרים לערבב כף "תמר הינדי" ולדלל, להעביר דרך מסננת עדינה ולהוסיף לסיר.
לבחוש היטב את התערובת עד שלא יהיו גושים.
להניח הסיר על האש ובעזרת כף עץ גדולה לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומשנה צבע.
אחרי רתיחה להוסיף ½-ליטר מים רותחים,להמשיך לערבב דקה נוספת.
לבשל על להבה נמוכה 7 דקות נוספות, להסיר מהאש,להוסיף דבש,אגוזים קצוצים גס ולערבב היטב.
לצקת בצלחות קטנות ושטוחות כמנות אישיות.
שנה טובה ומאושרת.
מגיש:
מקור: גרוזיני מסורתי
שתף את המתכון
