חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


רפרפת מתוקה("פלאמושי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח נפלא לערב חג,טעים,מתוק ומעורר. brמסורתי מיוחד, קל להכנה ומומלץ בחום. brמכינים אותה במיוחד לחגים ושמחות.
רפרפת מתוקה("פלאמושי")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

קינוח נפלא לערב חג,טעים,מתוק ומעורר. brמסורתי מיוחד, קל להכנה ומומלץ בחום. brמכינים אותה במיוחד לחגים ושמחות.
הוראות הכנה
מרכיבים
½-ק"ג קמח לבן מנופה
½-ק"ג סוכר לבן
1 כוס סוכר חום
½-ליטר מיץ ענבים(אפשר תירוש)
1-כף "תמר הינדי"
1-כוס דבש
1-ליטר מי ברז
½-ליטר מים רותחים
150-גרם אגוזי מלך לקישוט(לא חובה)
אופן ההכנה
לערבב את הקמח ושני סוגי הסוכר בסיר בישול רחב וגדול ,לערבב היטב כדקה.
להוסיף מיץ ענבים ולערבב היטב, להוסיף 4 כוסות מים (מתוך הליטר).
בכוס מים הנותרים לערבב כף "תמר הינדי" ולדלל, להעביר דרך מסננת עדינה ולהוסיף לסיר.
לבחוש היטב את התערובת עד שלא יהיו גושים.
להניח הסיר על האש ובעזרת כף עץ גדולה לערבב ללא הפסקה עד שהתערובת מתחילה להסמיך ומשנה צבע.
אחרי רתיחה להוסיף ½-ליטר מים רותחים,להמשיך לערבב דקה נוספת.
לבשל על להבה נמוכה 7 דקות נוספות, להסיר מהאש,להוסיף דבש,אגוזים קצוצים גס ולערבב היטב.
לצקת בצלחות קטנות ושטוחות כמנות אישיות.
שנה טובה ומאושרת.
מגיש: רינת ספיר
מקור: גרוזיני מסורתי
שתף את המתכון