הוראות הכנה
מרכיבים
לאווז
6 שוקיים של אווז
מלח גס
2 ק"ג שומן אווז
לתפוחי אדמה:
6 תפוחי אדמה לבנים בינוניים, קלופים
1/2 צרור פטרוזיליה טרייה, שטופה וקצוצה
6 שיני שום, קלופות וקצוצות
מלח ופלפל גרוס
שומן אווז מומס
אופן ההכנה
האווז: מנקים היטב את השוקיים, זורים מלח גס על צד הבשר (לא של השומן), ומניחים ל-24 שעות במקרר.
כעבור 24 שעות, מנגבים את השוקיים מהמלח. מחממים את התנור לחום נמוך (120 מעלות). ממיסים את השומן בסיר ומניחים בו את השוקיים, כך שהשומן יכסה אותן לגמרי. מביאים את השמן לרתיחה, ומייד כשהוא מבעבע מכסים את הסיר ומכניסים לתנור. אופים 5 6 שעות (או מבשלים על להבה נמוכה). מוציאים מהתנור או מסירים מהאש ומקררים בתוך השומן. בשלב זה אפשר לשמור את השוקיים במקרר אפילו מספר חודשים. לפני ההגשה מחממים מעט מהשומן במחבת ומטגנים את השוקיים עד שהן מזהיבות יפה. מניחים על תפוחי האדמה ומגישים.
תפוחי האדמה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ברוחב של 7 מ"מ. קוצצים את השום והפטרוזיליה. מחממים כ-5 כפות שומן אווז במחבת ומטגנים את תפוחי האדמה על להבה בינונית עד שהם מזהיבים יפה. כדקה לפני שהם מוכנים מתבלים במלח ובפלפל גרוס ומוסיפים את השום והפטרוזיליה. מערבבים ומגישים.
מגיש:
מקור: טולוז
שתף את המתכון
