הוראות הכנה
מרכיבים
1 שוק טלה יפה ומנוקה
6 שיני שום קלופות, חצויות
שליש כוס שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
מלח, פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה
ההכנה:
1.חורצים בשוק חריצים קטנים ועמוקים עם סכין קטנה.
מכניסים את שיני השום החצויות את החריצים.
2.מניחים את השוק בתבנית התנור, יוצקים עליה את שמן הזית ומעסים אותה מעט.
ממליחים ומפלפלים.
3.יוצקים לתבנית את היין וצולים בתנור בחום של 220 עד שהשוק משחימה
(כ 15-20 דקות).
4.מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות לעוד 45 דקות עד שעה.
5.מוציאים, מניחים לשוק לנוח כ-10 דקות. פורסים ומגישים.
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני תמונות פאוזה פונדק גלילי לאניני טעם
שתף את המתכון
