הוראות הכנה
מרכיבים
שמן לטיגון
2 בצלים, קצוצים
1 ק"ג שריר בקר (מוזה), רצוי קדמי, פרוס לפרוסות ברוחב כ 3 ס"מ
מלח ופלפל שחור
כורכום
1 ק"ג שעועית ירוקה (רחבה, הנקראת טורקית, אם יש)
2 עגבניות, מגוררות
אופן ההכנה
1. מחממים כרבע כוס שמן בסיר. מוסיפים את הבצלים ואת הבשר ומטגנים תוך ערבוב כ 5 דקות,
עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מתבלים במלח, פלפל ומעט כורכום. מוסיפים מים כדי כיסוי
הבשר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה וחצי.
2. בינתיים קוטמים את קצוות השעועית. אם משתמשים בשעועית רחבה חוצים כל תרמיל פעם אחת לאורכו ופעם אחת לרוחבו. שמים את השעועית בקערה, מוסיפים כף כורכום, מלח ואת העגבניות ומניחים בצד.
3. מניחים את השעועית על הבשר, בלי לערבב. מכסים שוב את הסיר ומבשלים 40 דקות עד שעה,
עד שהשעועית רכה מאוד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
