הוראות הכנה
מרכיבים
2 ק"ג בשר בקר מנתחים שונים :
שפונדרה (בשר שמן), כתף (בשר רזה), וזנב עגל או עצמות מוח (עם ג`לטין)
1 כפית מלח
1 כפית גרגירי פלפל שחור
2 גבעולי טימין
1 עלה דפנה
1 בצל גדול
3 מסמרי ציפורן
3 גזרים, קלופים וחצויים
3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
2 כרישות (החלק הלבן והירוק בהיר), מנוקות וחתוכות ל 3 חלקים כל אחת
אופן ההכנה
חותכים את הבשר לקוביות גדולות. שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומנקים את כל הקצף שצף על פני המים. מוסיפים את המלח, הפלפל והטימין. נועצים את מסמרי הציפורן בבצל ומוסיפים לסיר. מבשלים שעתיים ורבע.. מוסיפים את הירקות, מכסים את הסיר ומבשלים 30 40 דקות, עד שהירקות רכים . מעבירים את הבשר לקערת הגשה גדולה, מניחים לצדו את הירקות, יוצקים קצת מהנוזל ומגישים עם צלוחית מלח גס בצד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
