הוראות הכנה
מרכיבים
1 זנב שור בחתיכות גדולות (כ-8 חתיכות)
1 שורש סלרי, חתוך לשמיניות
2 שורשי פטרוזיליה חצויים
2 גזרים חצויים
2 לפתות חצויות
4 כרישות בחתיכות גדולות (10 ס"מ)
2 ראשי שום חצויים
2 עלי דפנה
2 בקבוקי יין אדום
רבע כוס שמן זית
6 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
1. שמים את הירקות, הבשר והיין בסיר גדול. יוצקים מעל את היין. מכסים ומניחים במקרר ללילה שלם.
2. למחרת, מוציאים את נתחי הזנב מהסיר, מנגבים ומטגנים בשמן מכל הצדדים. מעבירים את הנתחים, השמן והמים לסיר עם הירקות והיין. מביאים לרתיחה.
3. מבשלים ברתיחה עד שלפחות שליש מהנוזלים נעלם. מכסים, מנמיכים להבה ומבשלים שבע שעות נוספות, עד שהבשר רך מאוד.
4. מגישים עם פירה תפו"א או אורז.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
