הוראות הכנה
מרכיבים
חצי ק"ג עדשים חומות
4 שיני שום
עלה דפנה
1 ס"מ של זנגביל פרוס לפרוסות
אצת קומבו (לא חובה אך מומלץ מאוד, מוציא את כל הגזים מהקטניות)
מיץ מלימון אחד
מלח-פלפל לפי הטעם
גביעי יוגורט דנונה ביו פרו כמספר הסועדים (למי שלא ממש שומר אפשר יוגורט יותר משובח - למרות שעם זה, זה מצוין)
אופן ההכנה
שוטפים את העדשים ומשרים לשעה בהרבה מים.
מסננים ושמים בסיר גדול את העדשים המושרות, שיני שום קלופות, עלה דפנה , אצת קומבו ופרוסות זנגויל. מכסים בהרבה מים.
מבשלים כחצי שעה עד שהעדשים מתרככות. מסננים.
מניחים מצקת או שתיים מלאות בעדשים בצלחת עמוקה, מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון, מערבבים פנימה מיכל יוגורט ומגישים מיד.
אם רוצים לשמור להמשך השבוע, שומרים את העדשים המבושלות ללא תיבול, לפני ההגשה מחממים, מתבלים , מוסיפים יוגורט
מגיש:
מקור: יעל. מאגר מתכונים דינמו-תיקונים שלי
שתף את המתכון
