הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג שייטל טרי
½ ק"ג זנב שור
1 יחידת חזה אווז מעושן חתוכה לקוביות ביחס של 1:1 ס"מ
½ כף דבש
4 גזרים חתוכים לקוביות
4 בטטות חתוכות לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
מספר עלי כרוב לריפוד הסיר
5 בצלים קטנים שלמים
6 שיני שום
4 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
עלי דפנה
מלח
פלפל שחור גרוס
1 בקבוק יין אדום חצי יבש
1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים השלמים עד להזהבה. מוסיפים את נתחי הבשר וחזה האווז לטיגון קל בן 3 דקות ומורידים מהאש. מרפדים תחתית של קדירת חרס בעלת מכסה בעלי הכרוב. מניחים בשכבות את הבשר, חזה האווז המעושן, הגזר, השום, תפוחי האדמה והבטטות. מפזרים מעל את הדבש ושאר התבלינים ויוצקים מעל את היין ואת העגבניות המרוסקות. מכסים את הקדירה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כשלוש שעות.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
