חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


החמין הבוכרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השבת בפתח עוד חמין (תמיד טעים) והפעם בוכרי
החמין הבוכרי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

השבת בפתח עוד חמין (תמיד טעים) והפעם בוכרי
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס שמן
1 קילו עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות קטנות
1 כף רסק עגבניות מקופסה
1 גזר קטן חתוך לקוביות קטנות
4 חתיכות שוקי עוף
4 חתיכות עצמות עם בשר לחמין, או גידים (פאיי)
2 כוסות אורז עגול שטוף במים ומסונן.
1 כף מלח גס
אופן ההכנה
1. לוקחים סיר בינוני מפלדה יצוקה או סיר אחר לחמין, לחמם היטב, ליצוק
את השמן ולחמם.
2. כשהשמן חם להוסיף את הגזר הקצוץ ולטגן לגוון זהוב (לא לחרוך)
3. להוסיף לסיר את העגבניות הקצוצות + כף רסק העגבניות, לערבב ולטגן כ-3 דקות.
4. להוסיף לתבשיל את הבשר והעצמות והעוף, לערבב ולטגן את הכל כ- 1/4 שעה
עד שהעגבניות מתרככות היטב ולהמשיך לערבב את התבשיל מדי פעם.
5. להוציא מהסיר את עצמות הבשר, הבשר והעוף ולהניחם בצד.
6. על להבת גז בינונית להכניס לתבשיל את האורז ולערבב ולתת לאורז לספוג את
הנוזלים, ולכבות את האש.
7. לסדר בתחתית הסיר את העצמות והגידים. לשים מעל את האורז ולהניח עליו
את חתיכות הבשר והעוף.
8. לכסות את התבשיל בצלחת חרס הפוכה, ללחוץ עליה מעט כדי שהבשרים יכנסו
לתוך האורז ולכסות במכסה הסיר. לקרר ולשים במקרר עד כניסת השבת.
לפני כניסת השבת לשפוך על התבשיל 2 כוסות מים רתוחים, לכסות שנית בצלחת
ומכסה הסיר.
9. להכניס את הסיר לתנור אפיה על טמפ' 120 מעלות צלסיוס או חום שבת,
יש אפשרות להעמיד את הסיר על פלטת שבת ולשים על הסיר כיסויים כבדים
כדי לשמור על חום החמין.
מגיש: קיבי
מקור: מסעדת פינת השלושה
שתף את המתכון