חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מג'דרה-אורז עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעובר במשפחה. תמיד מכינים לארוחה מפסקת.טעים מאוד ומשביע.
מג'דרה-אורז עם עדשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון שעובר במשפחה. תמיד מכינים לארוחה מפסקת.טעים מאוד ומשביע.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות אורז
3/4 כוס עדשים ירוקים
1/2 1 כפיות מלח
1 כף אבקת מרק עוף
2בצלים בינוניים פרוסים לחצאי טבעות
6 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
2 כפיות כמון
שמן לטיגון
אופן ההכנה
משרים את העדשים במים למס' שעות, מסננים ומבשלים כ-15-20 דקות במים, מסננים
שוב.
בסיר לחמם 2-3 כפות שמן , להוסיף את האורז והעדשים , לערבב כדקה , להוסיף מים לכיסוי
האורז וקצת מעליו, להוסיף מלח ו-1 כף אבקת מרק עוף, לערבב להביא לרתיחה ראשונה, להנמיך לאש בינונית, ולהמשיך לבשל בסיר מכוסה חלקית עד שהמים נספגים באורז, להניח מתחת לסיר מבודד על מנת שהאורז לא ישרף ,לסגור את הסיר ולבשל על אש נמוכה כ-20 דקות נוספות.
בינתיים- במחבת לטגן את הבצל עד להשחמה יפה, להוסיף את השום הכתוש, מלח
וכמון לערבב כדקה.
לאחר שהאורז מוכן, להעביר לסיר את תכולת המחבת ולערבב טוב עם האורז ולהמשיך לבשל
עוד 5 דקות..
מגיש: ronitd
מקור:
שתף את המתכון