חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ממתק קליפות אבטיח מסוכרות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ממתק קליפות אבטיח מסוכרות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קליפת אבטיח (החלק הלבן בלבד ללא הקליפה או התוכן
3 כפות סודה לשתיה
1.3 קילו סוכר
15 כוסות מים
1 עלה גרניום, או מקל קטן קינמון,
3 י"ח ציפורן
אופן ההכנה
1 קולפים את קליפת האבטיח ומשאירים רק את החלק הלבן של הקליפה.
2.פורסים את הקליפה למלבנים או ריבועים,בגודל 4 ס"מ אורך
3.מניחים את ריבועי הקליפה בקערה גדולה. יוצקים מים קרים עד כדי כיסויה ומפזרים 3 כף סודה לשתיה. נניח בצד למשך 2 שעות (התהליך יקשה את ריבועי הקליפה ויעזור לשמור על צורתו בזמן הבישול).
4.מסננים את הקליפה, ושוטפים היטב תחת מים זורמים ומסננים שוב.
5.בסיר גדול מניחים את ריבועי הקליפה ויוצקים מים שיכסו את את הקליפה. מביאים לרתיחה על אש בינונית וממשיכים להרתיח במשך 2 דקות, ומיבשים את הקליפה על מסננת גדולה. 6. מחזירים את הקליפה לסיר וחוזררים שוב להרתיח ל2 דקות. מסננים שוב ומחזירים את הקליפה לסיר. מוסיפים את הסוכר והמים. מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
7.מבשלים על אש קטנה כ - 2 שעות 45 דקות. ומערבבים בעדינות מדי פעם
8.לאחר השעתיים ארבעים וחמש דקות מוסיפים את עלה גרניום או מקל קינמון או ציפורן ולהמשיך לבש , עוד 15 דקות, או עד שקליפת האבטיח הופכת לזהובה ושקופה והסירופ צומצם.
9.מורידים את הסיר מהאש. מוצאים את עלה גרניום או תבלינים. ומשאירים לקרור לחם החדר
10.בינתיים, מעקרים צנצנת שניתן לסוגרה היטב במים רותחים ומייבשים היטב.
11.מעבירים את קליפות האבטיח לצנצנת ומכסים היטב בםירופ סוגרים את הצנצנת היטב
לשמור במקום קריר ויבש.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון