חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית עם כבש + חילבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גרגירי החילבה טובים להורדת לחץ דם ,שומנים וכולסטרול,סכרת. brלהשרות 1 כף גרגרים חילבה בכוס מים פושרים ללילה .לשתות בבוקר על קיבה ריקה brכ-20 דקות לפני אוכל או שתיה כל שהיא .
מרק שעועית עם כבש + חילבה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

גרגירי החילבה טובים להורדת לחץ דם ,שומנים וכולסטרול,סכרת. brלהשרות 1 כף גרגרים חילבה בכוס מים פושרים ללילה .לשתות בבוקר על קיבה ריקה brכ-20 דקות לפני אוכל או שתיה כל שהיא .
הוראות הכנה
מרכיבים
לחילבה: חצי כוס גרגרי חילבה מושרים לילה שלם (להחליף את המים כ-4 פעמים)
1 מיץ מלימון אחד
חצי כוס כוסברה קצוצה ללא גבעולים
מלח לפי הטעם. מים לפי הצורך
למרק: עצמות עם בשר כבש כ-1 ק"ג
4 גזר קלוף פרוס לעיגולים דקים
1 בצל קצוץ
400 גר שעועית לבנה קטנה מושרית מהלילה
חצי כרוב קטן קצוץ בנוני
4-5 תפו"א קלוף ופרוס לקוביות קטנות
1 קופסא רסק עגביות בנונית
קצת שמן זית, מלח ,תבלין חוואג' למרק כ-4 כפות,פלפל שחור,אבקת מרק בטעם עוף
5 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי
2 לימון פרסי,או מלח לימון (לא חייב רק מי שאוהב מרק בטעם לימוני)
מים , סיר בגודל כ-6 או 5 ליטר גבוה.
אופן ההכנה
המרק:
לחמם את השמן זית ולהוסיף את הבשר חתוך לקוביות גדולות יחד עם העצמות, לטגן קלות
מכל הצדדים, להוסיף את הירקות להמשיך לערבב קלות , להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים
לערבב ומיד להוסיף את המים והשועית . לחכות לרתיחה לכסות חלקית את הסירולהמשיך לבשל על אש קטנה כ-4 שעות עד שהשעועית רכה, במידה וחסר מים יש להוסיף מים רותחים בלבד . לבדוק את התיבול אפשר להוסיף לפי הטעם.
חילבה:
לשפוך את המים המושרים של החילבה, להכניס את הגרגרים לבלנדר יחד עם המיץ לימון קצת
מלח
והכוסברה (אפשר ללא כוסברה) וחצי כוס מים . לערבל עד שהגרגרים יהפכו לעיסה.
להכניס למקסר עם זרועות הקצפה את העיסה ולהתחיל לערבב כשמדי פעם מכניסים מים
לפי הצורך עד שהעיסה תהיה אורירית מלאה בועות ומכפילה את עצמה .
אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
להגשה: צלחת של מרק עם צלוחית של חילבה ליד וכמובן פיתות חמות , את החילבה מוסיפים
למרק אפשר גם להוסיף סחוג חריף , טובלים פיתה במרק ואוכלים .
מגיש: shoshig
מקור: תימני
שתף את המתכון